2013-06-19 18:37:15• hírek • Póti Orsolya

Kiállítás és könyvbemutató a könyvtárban

A Szatmári Kultúrkaraván keretében dokumentumfotó kiállítás nyílik a Szatmár Megyei Könyvtár multimédia termében június 20-án.

A tárlat a Szatmár megyei klasszikus nyelvet ápoló tudósokról és kultúremberekről készült fotókat mutatja be, a képek pedig életrajzi adatokkal lesznek kiegészítve. A rendezvény célja, hogy népszerűsítse a Szatmár Megyei Könyvtár gyűjteményében lévő köteteket, és széles körben megismertesse azokat a nyelvművelőket, akik megyénkben születtek, vagy közük volt Szatmárhoz.

És szép számban vannak ilyen tudósaink, akik a latin és az ógörög nyelvet művelték mialatt különféle kulturális és egyházi szerepet is betöltöttek.

Román nemzetiségűek közül ilyen Moise Sora Noac, Traian Farcas, Ioan Fersigan, Vasile Lohan, Francisc Groza, magyarok közül pedig Budai Ézsaiást, Gyurits Antalt, Szénássy Sándort, Fodor Gyulát, Csengeri Jánost ismerhetik meg jobban az érdeklődők.

Ugyancsak csütörtökön egy másik eseményre is sor kerül a multimédia termében. 15 órától Oana Mindruti Arta de a trai cu eleganta című könyvét mutatja be Voicu D. Rusu.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: